Kelpaako lopulta mikään?

Kunnallispolitiikan kuluneimmat fraasit ovat ehkä ”minuun on oltu yhteydessä”, ”olen antanut itseni ymmärtää”. Kuntalaiset kuulemma soittelevat ja välittävät näkemyksiään jo tapahtuneista tai tulevista päätöksistä. Lukemattomat ovat ne kerrat kun olen edellä mainittua lausetta tai sen johdannaisia esimerkiksi kaupunginhallituksessa kuullut käytettävän. Oikeasti lause tarkoittaa sitä, ettei päättäjä pysty aukottomasti todistamaan mielipidettään, ja peittelee omaa näissä tapauksissa ei niin faktoihin nojaavaa kantaansa jollain mystisellä yleisellä mielipiteellä.

Tämän pienen kuopan kaivamisen jälkeen itse asiaan. Ja aina Arkadianmäelle asti. Jyrki Kataisen hallitus. Jos joskus olen kuullut kommentteja valtakunnan politiikasta niin tämän hallituksen aikana. Katainen vetää kuulemma täysin sosialistista hallitusta. No, jos katsoo ministerisalkkujen määrää niin vasemmistopuolueilla (sis. Vihreät) on yksi salkku enemmän kuin oikeistopuolueilla. Olen itsekin ollut välillä todella pettynyt kun hommat eivät etene, mutta toisaalta miten näin hajanaisen arvopohjan omaavan hallituksen voidaan edes olettaa kykenevän tiukkoihin linjanvetoihin. Toiminta on tuttua kunnallispolitiikasta. kymmenen vuoden valtuustokokemus antaa jo vähän ymmärrystä nykyhallituksen epätoivoon. Kaipaan selvempiä linjauksia.

 Mutta samalla kun oikeistovoimat kuuntelevat jatkuvaa vinoilua Kataisen vasemmistohallituksesta, saamme todeta mediasta vasemmistopuolueiden tyytymättömyyden Kataisen hallituksen oikeistolaista politiikkaa kohtaan.

 Arvostan kaikkia hallituksessa istuvia puolueita siitä että ne ovat olleet valmiita kantamaan vastuuta tänä jatkuvan taantuman ja huonojen uutisten aikana. Mutta eihän tämä hyvältä näytä. Kenenkään mielestä.

Ja missä on äänestäjien kuluttajansuoja? Halusinko minä Kyllöstä, Niinistöä tai Arhinmäkeä hallitukseen antaessani ääneni Kokoomukselle? Moniko Arhinmäen äänestäjä puolestaan seisoo Jan Vapaavuoren tai Jyrki Kataisen takana?

Ruotsissa mennään niin sanotuilla blokki-vaaleilla. Äänestäjä tietää äänen antaessaan samalla sen millaisen hallituskoalition hän saa jos hänen puolueensa menestyy. Kannatan tätä lämpimästi myös Suomeen. Olisi mielestäni luontevaa että hallitus olisi joko vasemmistolainen tai oikeistolainen. Vahvan hallituksen selkeä linja toisi oikeita päätöksiä, suomalaisen jatkuvan arpomisen sijaan. Blokit olisivat ideologisesti

 Oikeisto: Kokoomus+Keskusta+KD+RKP 

Vasemmisto: SDP+PS+VL+Vihreät

 Ja tämän kirjoittaessani tiedän, etteivät PS ja Vihreät halua lokeroitua mihinkään. Politiikkaa seuraamalla ei kuitenkaan voi muuhun johtopäätökseen päätyä.

 

 

Jätä kommentti